Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi, boşanmak isteyen eşlerin anlaşmalı boşanma davası açmaları için aile mahkemesine vermeleri gereken dilekçeler arasındadır. Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi örneği internet ortamında kolay ulaşılabilir olması yanında oldukça önemli ve dikkatli doldurulması gereken bir dilekçedir. Anlaşmalı boşanma davasını açmak için eşlerin 1 yıllık evlilik süresini doldurmuş olmaları ve eşlerden biri tarafından aile mahkemesine anlaşmalı boşanma dava dilekçesinin imzalı şekilde verilmesi gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi mahkemeye verilirken harçların ve gider avanslarının mahkeme veznesine yatırılması da zorunluluktur. Anlaşmalı boşanma dilekçesi eklerinde anlaşmalı boşanma protokolünün de olması sürecin boşanmak isteyen eşler tarafından hızlı yürütülmesi açısından önemlidir. Anlaşmalı boşanma dava dilekçesinde bulunması zorunlu olan unsurlar HMK md. 119 vd.’da sayılmıştır. Buna göre anlaşmalı boşanma dilekçesinde;
1-Davacı ile davalının adı, soyadı ve adresleri,
2-Davacının Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası,
3-Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin ve davacı vekilinin adı, soyadı ve adresleri,
4-Açık bir şekilde talep sonucu,
5-Davacının, varsa kanuni temsilcisinin veya vekilinin imzası zorunlu olarak bulunmalıdır.
Bu zorunlu unsurlardan birinin dahi bulunmaması halinde, hakim tarafından eksikliklerin tamamlanması için iki haftalık kesin süre verilir. Bu süre zarfında da eksiklikler tamamlanmazsa davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.
Bu zorunlu unsurların yanında dava dilekçesinin ekinde anlaşmalı boşanma protokolü de ilgili mahkemeye verilmelidir.
Tüm bu süreçlerin anlaşılabilir olması için boşanma davası nasıl açılır? adlı makalemizi okuyabilirsiniz.
Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi, eşlerin boşanma sonrası hayatlarında büyük rol ve önemi olduğu için bu dilekçenin de titiz bir şekilde doldurulması hatta imkan varsa anlaşmalı boşanma avukatı ile çalışılması tarafların hak ve yükümlülükleri açısından önemli olacaktır.
Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi örneğini aşağıda inceleyebilirsiniz.
ANTALYA ….. AİLE MAHKEMESİNE DAVACI : İsim Soyisim (T.C:………….) Adres: VEKİLİ : Av. İsim Soyisim (Baro Sicil No:….) Adres: DAVALI : İsim Soyisim (T.C:………….) Adres: KONU : Anlaşmalı boşanma istemidir. AÇIKLAMALAR : 1-) Taraflar ../../…. Tarihinde evlenmişlerdir. Tarafların …… isimli …… doğumlu müşterek çocukları bulunmaktadır. 2-) Taraflar arasında uzunca bir süredir devam eden anlaşmazlık son dönemde giderek artmıştır. Aralarındaki sosyal ve kültürel farklılık evliliğin devamını imkânsız hale getirmiştir. Bu nedenle taraflar karşılıklı olarak anlaşarak, ekteki ../../…. tarihli anlaşmalı boşanma protokolünü hazırlamış ve hiçbir tehdit ve baskı altında olmadan imzalamışlardır. 3-) Müşterek çocuk ……’ın velayeti, anne …….’da kalacaktır. 4-) Taraflardan ….., müşterek çocuk için aylık … TL iştirak nafakası ödeyecek ve nafakaya her yıl Ocak ayından itibaren ÜFE oranında artış uygulanacaktır. 5-) Sonuç olarak; mahkemenizin, taraflar arasında düzenlenen protokol çerçevesinde boşanmaya karar vermesini isteme zorunluluğu doğmuştur. HUKUKİ NEDENLER: İlgili Mevzuat HUKUKİ DELİLLER : Nüfus Kayıt Örneği, ../../…. Tarihli Anlaşmalı Boşanma Protokolü ve sair her türlü delil. SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle; taraflar arasında düzenlenen protoklün onaylanarak, tarafların boşanmalarına, müşterek çocuğun velayetinin anne ……’e verilmesine, baba …… tarafından her ay …. TL iştirak nafakası ödenmesine karar verilmesini talep ederiz. ../../…. Davacı Vekili Av. İsim Soyisim
Online anlaşmalı boşanma protokolü hakkında danışmanlık veriyor musunuz bana geri dönüş yapar mısınız ?
Merhaba Hatice Hanım, Anlaşmalı boşanma davası ve protokolü için tarafımızdan online danışmanlık ve dilekçe yazım hizmeti alabilirsiniz.
Merhaba ben de elimden boşanma istyorum yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba Leyla Hanım,
Alkan hukuk bürosu olarak tarafınıza bilgilendirme maili atılmıştır. Dilerseniz Whatsapp veya iletişim kısmından tarafımıza ulaşabilirsiniz.