Velayet, 18 yaşından küçük çocukların ebeveynlerinin boşanması durumunda bakımını, eğitimini ve yararının hangi ebeveyni tarafından üstleneceğinin belirlendiği bir dava türüdür. Velayet davalarında ortaya çıkan en önemli kavram çocuğun üstün yararıdır.
Yaşanan her türlü somut olay çocuğun üstün yararı çerçevesinde değerlendirilir. Velayet davalarında bir diğer unsur çocuğun idrak yaşına geldikten sonra yaptığı tercihtir. Bu direkt velayet davasını etkilemez ama hâkim kanaatinin oluşmasında etkili bir durumdur.
Velayetin Anneye Bırakılamayacağı Haller Nelerdir?
Velayet davalarında çocuğun velayetinin hangi ebeveyne verileceği eşler arası uyuşmazlık yaratan bir konudur. Uygulamada çocuğun velayetinin anneye verilmesi yönünde bir eğilim olsa da birtakım durumlarda çocuğun velayeti anneye verilmez. Çocuğun velayetinin anneye verilmediği durumlara aşağıdaki faktörler etkilidir:
- Annenin Sağlık Durumunun Elverişli Olmaması
Annenin sağlık durumu psikolojik veya fizyolojik olarak çocuğun bakımına elverişli değilse çocuğun velayeti anneye verilmez. Annenin psikolojik durumunun bozuk olduğu iddia edildiğinde hâkim gerekli tetkikleri yaptırmak üzere devlet hastanesine anneyi sevk eder.
Hastane raporunda annenin çocuğun bakımını üstlenemeyecek, yararını gözetemeyecek durumda psikolojik rahatsızlığının olduğu rapor edilirse çocuğun velayeti anneye verilmez.
- Annenin Fiil Ehliyeti/ Akıl Sağlığı Yerinde Olmaması
Fiil ehliyeti bulunmayan anneye çocuğun velayet hakkı verilmemektedir. Fiil ehliyeti, kısıtlı olmayan ergin bireylerin ayırt etme gücüne sahip olduğu varsayımı ile borç altına girebilmelerini ifade etmektedir.
Anne ayırt etme gücünden yoksun veya akıl sağlığında bir zayıflık varsa çocuğun velayet hakkı verilmez çünkü çocuğun yararını gerçekleştirebilmek için annenin akıl sağlığının yerinde olması ve ayırt etme gücünün noksan olmaması gerekir.
- Annenin Haysiyetsizce Yaşam Sürmesi
Haysiyetsizce yaşam sürme boşanma davalarına sebebiyet verdiği gibi çocuğun velayetinin kime verileceğini de etkilemektedir. Velayet davalarında çocuğun üstün yararı en önemli kıstas olduğundan dolayı annenin sürdüğü yaşam tarzı çocuğun bakımını olumsuz etkileyecek durumda ise veya psikolojik ya da fizyolojik zarar görme ihtimalini barındırıyorsa çocuğun velayeti anneye verilmez. Çocuğun ahlaki ve duygusal eğitiminin sağlan
- Annenin Uyuşturucu ve Alkol Bağımlılığı
Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı bulunan ve zararlı alışkanlıklardan dolayı tedavi gören anneye çocuğun velayetinin verilmesi mümkün değildir. Kötü alışkanlığa sahip annenin, çocuğun faydasını gözetemeyeceği, bakımında gerekli özeni gösteremeyeceği varsayılır.
Çocuk sağlıklı, mutlu bir hayat sürmesi hedeflenen amaç olduğundan dolayı çocuğun sağlığını direkt etkileyecek, onu zararlı alışkanlıklara özendirecek bir yaşam tarzına sahip anneye çocuğun velayetinin verilmesi mümkün değildir.
- Annenin Suçtan Hüküm Giymesi veya Tutuklanması
Annenin bir suçtan tutuklanması, cezaevine düşmesi durumunda velayetin anneye verilmesi mümkün değildir. Tutuklu halde bulunan annenin çocuğun her türlü ihtiyacına cevap vermesi olanaksızdır.
Bu durumda çocuğun ihtiyaçlarının giderilmesi ve olağan şartlarda yaşamına devam etmesi esası göz önünde bulundurularak velayeti babaya verilir. Annenin tutukluluk halinin sona ermesi velayetin değişmesi için bir gerekçe oluşturabilir; ancak burada velayet hakkının babada devam edip etmeyeceği hakim takdirindedir.
- Annenin Velayet Hakkını Kötüye Kullanması
Velayet, çocuğun üstün yararının sağlanmasını amaç edinen ve çocukla ebeveyn arasında hukuki bir durum yaratan ilişki biçimidir. Velayet hakkı kimde olursa olsun diğer ebeveynin de birtakım hakları bulunur.
Belirli saatlerde çocuğuyla görüşme veya çocuğun diğer ebeveyninde yatılı kalması bu haklardan birkaçına örnek teşkil etmektedir; ancak velayet hakkını elinde bulunduran anne, bu hakkını kötüye kullanıyorsa çocuğun babası ile duygusal bir bağ kurmasını engelliyor ve baba bu yolla cezalandırılıyorsa çocuğun velayeti anneye verilmez.
Velayet, çocuğun üstün yararının sağlanması içindir. Dolayısıyla bu yolla eşlerden birinin cezalandırılması hukuka aykırılık oluşturmaktadır. En nihayetinde velayetin anneye verilmemesine yahut velayetin el değiştirmesine sebebiyet verir.
- Annenin Sonradan Yaptığı Evlilik
Velayet hakkına sahip annenin sonradan yaptığı evlilik kural olarak velayeti etkilemektedir ancak sonradan yapılan evlilik sürecinde çocuğa uygulanan psikolojik ve fiziksel şiddet velayetin anneden alınmasına neden olur. Sonradan yapılan birlikteliğin çocuğun maddi ve duygusal ihtiyaçlarına cevap veremeyecek şekilde kurulması ve çocuğun zarar görme ihtimali gözlemlendiğinde ise velayet hakkı anneye hiç verilmemektedir.
Velayeti Annede Olan Çocuğun Babaya Gitmek İstememesi
Velayeti annede olan çocuğun babaya gitmek istememesi yalnızca idrak yaşını geçen çocuklar için mümkün olabilmektedir. Yargıtay içtihatlarına göre kural olarak çocuğun idrak yaşı 12 kabul edilir. Dolayısıyla idrak yaşına gelmemiş çocuğun herhangi bir gerekçeyle babasıyla görüştürülmemesi mümkün değildir. Annenin velayet hakkını almış olması babanın haklarının olmadığı anlamına gelmemektedir.
Velayeti Annede Olan Çocuğun Babasının Hakları
Velayeti annede olan çocuğun babasının çocuğunu görme ve onunla vakit geçirme hakkı bulunmaktadır. Mahkeme kararı olmadıkça çocuğun babası ile ilişkisinin anne kararıyla kesilmesi mümkün değildir.
Dolayısıyla baba, çocuğuyla vakit geçirebilir, onun ihtiyaçlarını karşılayabilir ve çocuğuyla sosyal aktivitelere katılabilir. Ayrıca baba, velayetin değiştirilmesini talep etme hakkına da sahiptir. Bunun için velayetin değiştirilmesine yönelik dava açma hakkı mevcuttur.
Çocuğun Velayeti Hangi Durumda Babaya Verilir?
Çocuğun velayeti annenin çocuğun bakımını üstlenemeyecek, üstün yararını gözetemeyecek durumda olması halinde babaya verilir. Annenin psikolojik veya fizyolojik sağlık durumunun bozuk olması, sürdüğü yaşam tarzı, uyuşturucu ve alkol bağımlığı ve annenin tutuklu halde bulunması durumunda çocuğun velayeti babaya verilir.
Aldatmada Çocuğun Velayeti Kime Verilir?
Aldatma bir boşanma sebebidir ve velayeti direkt etkilemez; ancak hakim kanaati açısında aldatma olumsuz bir izlenim oluşturur. Hâkim, çocuğun yararını en iyi kimin sağlayacağını gözettiğinden dolayı yaratılan herhangi bir olumsuz izlenim velayet davasının sonucunu etkileyebilmektedir. Sonuç olarak aldatma, velayet hakkını direkt etkilemese dahi dolaylı yollardan hâkim kararını etkileyebilmektedir.
Boşanmış Baba Kaç Yaşında Çocuğunu Yatılı Olarak Alabilir?
Velayet davası sonucunda anne ve babanın çocuğu ile ilişkisi velayet hakkı elinde bulunmayan ebeveynle hangi sıklıklarla görüşeceği, yatılı kalıp kalamayacağı düzenlenir. Burada yaş skalası 3-5 ve 5-18 yaş olarak belirlenmiştir.
Çocuğun 3 yaşından sonra annesi ile olan bağının zayıfladığı varsayılır; ancak bu durum yine de mahkeme kararıyla düzenlenebilir. 3 ila 5 yaşları arasında bir çocuğun annesiyle uzun süre ayrı kalamaması, duygusal olarak eksikliğini şiddetli bir biçimde hissetmesi normaldir. Dolayısıyla genel olarak çocuğun 5 yaşından sonra babasıyla yatılı kalması mümkündür.
18 Yaşından Sonra Velayet Düşer mi?
18 yaşından sonra velayet hakkı düşer. Türk Medeni Kanunu’na göre erginlik yaşı 18’dir. 18 yaşına giren bireylerin kural olarak yararını kendisinin gözetebileceği ve bir birey olarak hayatına devam edebileceği varsayılır. Dolayısıyla velayete ilişkin tüm kıstas ve kriterler, kişi 18 yaşına girdikten sonra kaybolmaktadır.
4 Yaşındaki Çocuğun Velayeti Kime Verilir?
4 yaşındaki çocuğun velayeti genel olarak anneye verilir. Yargıtay kararlarına göre 0-3 yaş arası çocukların annesinden duygusal ve fiziksel olarak ayrılması olası değildir. Çocuk 4 yaşına geldiğinde ise anneye olan şiddetli bağımlılık önceki döneme göre azalır; ancak çocuğun anneden ayrılması için bu durum yeterli değildir. Bu bilgiler ışığında 4 yaşında çocuğun velayet hakkı anneye verilmektedir.
5 Yaşında Çocuğun Velayeti Kime Verilmektedir?
5 yaşındaki çocuğun velayeti anneye verilmektedir. 5 yaşındaki çocuk özenli bir bakıma muhtaçtır. Her ne kadar çocuk 0-3 yaş aralığını geçmiş dahi olsa ihtiyaçları devam etmektedir ve annesinin duygusal eksikliğini hissetmeyecek bir yaş aralığında değildir. Sonuç olarak 5 yaşındaki bir çocuğun velayeti normal şartlar altında annesindedir.
7 Yaşındaki Çocuğun Velayeti Kime Verilir?
7 yaşındaki çocuğun velayeti genellikle anneye verilmektedir. Hakim, çocuğun üstün yararını göz önünde bulundurarak karar verir; ancak 7 yaşındaki çocuğun fikirleri de bir intiba yaratmaktadır. Çocuk, idrak yaşına ulaşmadığından dolayı tercihleri hakim kararına direkt etkilememektedir fakat bir önem arz ettiği kesindir.
Velayeti Annede Olan Çocuğun Babada Kalması
Velayeti annede olan çocuğun babada kalması mümkündür Baba çocuğuyla ilişki kurma hakkına sahiptir ve bu haktan mahrum bırakılamaz; ancak çocuğun babada kalması için çocuğun yaşı önem arz etmektedir.
Örneğin 0-3 yaş aralığındaki bir çocuk duygusal ve fiziksel olarak anneye muhtaçtır. Bu durumda çocuğun baba da kalması mümkün değildir. Çocuğun annesiyle bağını zayıflatıp sosyalleşecek yaşa gelene kadar babasında kalması uygun görülmemektedir.
Merhabalar benim 2 yaşında kızım var baba ile evlilik olmadan oldu bebeğimiz o kendisi başka şehirde biz başka şehirdeyiz velayet ben de ama mahkeme 4 yaşına geldiğinde dava aç yatılı kalabilir demiş, böyle bişey mümkün mü ben kalmasını istemiyorum 4 yaş da küçük bir yaş üstelik hiç bir ihtiyacını ben söylemesem sormaz kendi kendine karşılamaz yani öncedendi tehditleri oldu ne yapabilirim
Merhaba, maruz kaldığınız durum karşısında başvurulabilecek hukuki imkanların, dosyanız ve mevcut durumunuz dikkate alınarak incelenmesi gerekir. Bu hususta dosyanın ayrıntılarına vakıf olmadan bilgi vermek yanlış ve yanıltıcı olacaktır. 0(242) 242 1 242 üzerinden bizlerle iletişim kurabilir; avukat kadromuzun danışmanlık hizmetinden istifade edebilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba bizim eşimle ikinci evliliklerimiz ikimizinde 1 er çocukları var benim kızım bende velayeti bende esiminde oğlan 10 yaşında onunda velayetini aldık yeni anne evli 1 çocuğu daha var oda babannesinde anne çalışıyor ama mahkeme görüş günleri hafta sonları çocuk gitmek istiyor anne müsait olmadığını söylüyor bunun için nasıl bı yol yurumemiz gerekiyor ilişki kurmaları açısından annenin çocuğu görme günlerinde en azından alabilmesi icin
Merhaba, aile hukuku avukatlarımız çerçevesinde nasıl bir hukuki yol izlenebileceğine ilişkin bilgi almak için hukuki danışmanlık hizmetimize müracaat edebilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhabalar benim oglum 3.5 yaşında ve eşimle anlaşamıyoruz . Benim erkek kardeşim uyuşturucu bağımlısiydi ve tedavi gördü. Ama ben bu yaşıma kadar bi sigara dahi içmedim hiç bir kötü alışkanlığım yok üniversite mezunuyum. Tamamiyle kendimi çocuğuma adamış bi anneyim . Eşim abim yüzünden oğlumu benden alabilir mi
Merhaba, bu konuda hukuki destek almak, haklarınızı korumanız açısından önemlidir. Velayet hakkı ile ilgili süreçleri ve olası sonuçları netleştirmek için bir avukattan danışmanlık almanız iyi olacaktır. İyi günler dileriz.
İyi günler 10 yaşındaki kızımın velayeti bende kızım hiç bir şekilde babasına gitmek onunla görüşmek istemiyor babası zaten her haftada almıyor 1 hafta görüşüyorsa 2 ay yok ortada bu durum kızımı kötü etkiliyor babası çağırdığı zaman çok fazla ağlıyor gitmemek görüşmemek için ne bende göndermek istemiyorum yasal olarak ne yapabilirim
Merhaba, aile hukuku avukatlarımız çerçevesinde nasıl bir hukuki yol izlenebileceğine ilişkin bilgi almak için hukuki danışmanlık hizmetimize müracaat edebilirsiniz. İyi günler dileriz.
Çocuklarımın velayeti annede ama bana göstermiyor yerlerini hangi şehirde olduklarını dahi bilmiyom
Merhaba, çocuğunuzla kişisel ilişki kurma hakkınızın ihlali söz konusu. Fakat bu hususta başta mahkeme ilamı olmak üzere boşanma davasında velayet hakkına ve çocukla kişisel ilişki kurma hususuna dair nasıl bir hüküm tesis edildiğini incelemek gerekir. Zira incelemeden vereceğimiz yanıt, yanlış ve yanıltıcı olabilir. Dolayısıyla 0(242) 242 1 242 üzerinden tarafımızla irtibat kurabilir; sürece ilişkin kapsamlı bir danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. İyi günler dileriz.
İyi günler velayeti annesinde olan bir kızım var. iştirak nafakasını çocuk bende kaldığı ayda yatırmak zorundamıyım .annesi ayrı illerdeyiz bana gelirkenki biletleri vs ben mi ödemeliyim bunun hukuki akrşılığı nedir.
Merhaba, çocuğun yanınızda kalma durumunun geçici olması halinde farklı, süreklilik arz etmesi halinde farklı bir hukuki karşılıktan söz edilir. Dilerseniz, iştirak nafakasına ilişkin merak ettiğiniz hususlar hakkında 0(242) 242 1 242 numaralı hattımız üzerinden danışmanlık hizmetimize müracaat edebilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba 16 yaşında kızım velayeti bende annede babasini görmek istemiyor yabancı uyruklu Suriyeli biriyle evli ondan iki çocuğu var doğum gününde kızımı aramamis o hafta diğer kizinin dogum gününe cagriyor oda üzülmüş engellemiş kızımı görüşmüyor diye tehtid etmiş polis eşliğinde alırım diye idrak yaşında olduğu için zorlama olabilir mi
Merhaba, aile hukuku avukatlarımız çerçevesinde nasıl bir hukuki yol izlenebileceğine ilişkin bilgi almak için hukuki danışmanlık hizmetimize müracaat edebilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba 2 çocuğum var nikah olmadigi için 3 yıl önce büyük cocgum yanimdaydi şuan çocuk 7 yaşına girecek ve ben mahkeme actimca anesi gelip aldı giti ben çocuğumla konuşunca çok düşkün olduğu için sürekli ağlar ve nezaman geleceksin der bana ne yapabilirim
Merhaba Kerem Bey, sözünü ettiğiniz durumda ne yapabileceğinize ilişkin değerlendirme yapabilmemiz için mevcut davanın durumu hakkında bilgi sahibi olmamız icap eder. Dilerseniz, (242) 242 1 242 numaralı hattımız üzerinden bizlere başvurabilir, danışmanlık hizmetimizi alabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhabalar çocuğum 12 yaşın da velayeti ben de çocuk istemiyor beni babasını istiyor ama baba dava acmıyor almıyor çocuğu ne yapmalıyım
Merhaba, bahsettiğiniz durum çerçevesinde hangi imkanların mevcut olabileceğini ve bu hukuki imkanlardan hangilerinin tercih edilebileceğini değerlendirmek adına dilerseniz ofisimizle iletişim kurabilir; hukuk danışmanlığı hizmeti talebinde bulunabilirsiniz. İyi günler dileriz.
İyi günler,
Yurt dışında yaşayan bir vatandaş olarak sizden yardım almamız mümkün mü ?
Çünkü Almanya Bayern eyaleti tam bir yabancı düşmanlığına bürünmüş durumda
Konu torunumla ilgili
NSU davasına bakan Avukat Bernd von Heintschel Heinegg polis olan kızıma dünyayı dar ediyor her yere baş vurduk bütün alman avukatlar bu adamın ismini duyunca davayı almıyorlar hatta Türk konsolosluğu bile biz bişey yapamayız deyip bize yardım edemiyorlar aslında konu vekalet davası iken birden politik bir hal aldı bu konuyu Türkiye dış işleri bakanlığına taşımak istiyorum ama malum ayırımcılık var burda Sayın RTE asla sevilmiyor islama ve genellikle Türklere karşı savaş açmış durumdalar nereye gitsek kötü muamele görüyoruz eskiden de vardı ama şimdi gözümüze sokarak yapıyorlar mahkeme madde bağımlısı ceza almış uyuşturucu kaçakcılığı yapan ne ararsanız var olan bu şahısa torunumun tam velayetini vermek için polislerle iş birliğinde tüm bir aileyi yok etmeye çalışıyorlar bu eski Hakim şimdi avukat olarak dava alan kişinin emirleriyle herşey yalan ve illegal bir şekilde NSU davasının neden kapatıldığını anlamış durumdayız
Şimdilik isim vermek istemiyorum zaten olumlu bir cevapta alacağımı sanmıyorum ama bir denemek istedim konu aslında çok derin ben sadece özet olarak size yazdım
Saygılar
Merhaba, sözünü ettiğiniz olay oldukça kapsamlı ve karmaşık zannediyorum. Bu bakımdan, takdir edersiniz ki yalnızca bu bilgilerle size net bir hukuki yol haritası çizebilmemiz mümkün değil. Dilerseniz (242) 242 1 242 numaralı hattımız üzerinden hukuk büromuzla irtibata geçebilir; danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba 12 yaşında oglum ve 5 yaşında ki kızımın gecici velayetini babalar aldı bu velayeti benim anne babamın alma şansı varmı
Merhaba, çocuk(lar) hakkında velayet kararı verilirken gözetilen, dikkate alınan ve değerlendirilen birtakım kriterler mevcut. Hakim, söz konusu kriterler ışığında, çocuğun yüksek menfaatini merkeze alarak hakkaniyete uygun bir çerçevede karar verir. Bu karara karşı başvurulabilecek çeşitli hukuki imkanlar elbette mevcut. Velayet hakkının size verilmesini istiyorsanız yine bu isteğinizi yerine getirebilmek için hukuki mekanizmaları işletmek, gerekli adımları atmak icap eder. Dilerseniz büromuzla iletişim kurabilir; nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Meraba 10 yaşındaki kızımın velayeti bende kızımı babası görüs gününde aldı daha geri getirmedi kızımı doldurmuş benle konusturmuyo göstermiyo kızımı gelmek istemiyorum dese bile babasından alabilirmiyim kızımı
Merhaba Aslıhan Hanım. Velayet kararı verilirken gözetilen pek çok husus bulunmakla birlikte bunlardan en önemlisi, çocuğun üstün yararıdır. Sözünü ettiğiniz durumu değerlendirmeden net bilgi vermemiz yanıltıcı olabilir. Dilerseniz hukuk büromuzla iletişim kurabilir, konu hakkında hukuki danışmanlık hizmetimize başvurabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhabalar,
13,5 yaşındaki kızımın, anlaşmalı boşanma ile birlikte babasında kalmasına karar verdik. Görüşme günlerini illaki “şu şu günlerde, şu kadar süre ile” diye protokolde belirtmemiz şart mı? Kızımın istek ve arzusuna göre, o ne zaman, ne kadar süre arzu ederse diye geniş aralık bırakamıyor muyuz?
Veya protokolde gün ve sınır belirtmek şartsa, taraflar razı olduğu sürece bunlara uymamak sorun olur mu?
Merhaba, anlaşmalı boşanma davalarında en önemli unsurlardan birisi de protokoldür. Zira ilgili hakim, taraflarca ileri sürülecek protokol düzenlemelerine göre hüküm tesis eder. Dolayısıyla anlaşmalı boşanma protokolünüzün düzenlenmesinde uzman yardımı almanız en sağlıklı yaklaşım olacaktır. Dilerseniz ofisimizle iletişim kurabilir, protokol hakkında hukuk danışmanlığı talebinde bulunabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba 16 yaşında kızım babasıyla görüşmek istemiyor doğum gününde veya özel günlerin de kızımı aramıyor aynı hafta ikinci evliliğinden olan kızınin doğum gününü kutlamak için davet ediyor kızımda ağlamış engellemiş sonrasında aileme polis eşliğinde alicam diye tehtid etmiş ne yapabilirim idrak yaşı gelmiş bulunmakta kalmayı kaldirabilirmiyiz
Merhaba, aile hukuku avukatlarımız çerçevesinde nasıl bir hukuki yol izlenebileceğine ilişkin bilgi almak için hukuki danışmanlık hizmetimize müracaat edebilirsiniz. İyi günler dileriz.
Benım kızım 9 yaşında velayeti bende ama kızım babasıyla görüşmek istemiyor zorlamama rağmen istemiyor ağlıyor baba da ısrar ediyor görüşmek için ama kızım ıstemiyor bende ısrar ediyorum ama kızıma istemiyor ne yapabilirim bu durumda
Merhaba Fadime Hanım. Bu hususta gerek hukuki gerekse çocuğun psikoloji ve babasıyla iletişimi çerçevesinde diğer disiplinlere (psikoloji vs.) müracaat hususunda nasıl bir yol takip edilmesi gerektiğine ilişkin değerlendirme talep edebilirsiniz. Bunun için iletişim araçlarımız yardımıyla büromuzla irtibat kurabilir ve hukuki danışmanlık hizmetimize başvurabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba, çekişmeli olarak boşandık, 2 yasında oğlum var. Ayda 20 saat görüş süresi uygun görüldü ancak çocukta babasından sonra kötü reaksiyonlar almaktayım, babanın nişanına bu yaşta katılması ne derece uygundur? Çocuğun etkilendiğine dair Pedagog raporu aldığımda nasıl bir süreç başlayabilirim. Nasıl bir yol izlemeliyim. Babası maddi manevi hiçbir şekilde yardımcı değil. Kreş ve ameliyat parasını bile vermedi.
Merhaba, bahse konu durumda nasıl bir hukuki yol takip edilmesi gerektiğine ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yapmak daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır. Zira boşandığınız eşin çocuğunuza karşı devam eden yükümlülüklerinin ihlali, çocuğun babası ile kurduğu kişisel ilişkinin durumu ve çocuğun psikolojik vaziyeti başta olmak üzere somut olayı birkaç farklı açıdan değerlendirmek icap eder. Bu itibarla dilerseniz büromuzla iletişim kurabilir ve hukuk danışmanlığı hizmetimize müracaat edebilirsiniz. İyi günler dileriz.