Kıdem tazminatı hesaplama işçi hakları kapsamında işçiye ödenecek olan tazminat türlerinden biri olan kıdem tazminatı için geçerlidir. Bir iş yerinde en az 1 yıllık hizmet süresi bulunan işçi kendi rızası dışında ve haklı olmayan bir gerekçe ile işten çıkarıldığında bu tazminatı almaya hak kazanır.
Kıdem tazminatı hesaplama yapılırken işçinin brüt ücretinin yanı sıra kıdemi ve sigortalı olarak çalıştığı süre de göz önünde bulundurulur. Bu tazminat işçinin işten çıkarıldığı tarih dikkate alınarak ödemesi yapılan bir tazminat türüdür.
Kıdem tazminatı hesaplama aracımızı kullanarak ne kadar kıdem tazminatına hak kazandığınızı kolay yoldan ve oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İşçinin kıdem tazminatı almaya hak kazanması için bazı koşulların varlığına bakılır. Bu kapsamda; işçinin iş yerinde en az 1 yıldır çalışıyor olması gerekir. Buna ek olarak işveren işçiyi çıkarırken haklı bir nedene dayanmadan ve gerekçe göstermeden hareket etmelidir.
Kıdem tazminatı hesaplama yapılacağı zaman işçinin kıdemine bakılacaktır. Bu sebeple de herkes için farklı bir sonuç elde edilebilir. İşçinin almış olduğu brüt ücret de hesaplama sırasında yararlanılacak verilerden biridir.
Kıdem Tazminatı Hesaplama
Kıdem tazminatı hesaplama için işçinin almış olduğu son ücrete göre hareket edilir. İşçi parça başı ya da götürü usulü gibi yöntemlerle çalışıyorsa bu durumda hesaplama yapmak için son 1 yıldır ödenen ücretin bu sürede çalışılan günlere bölünmesi ve ortalama ücretin ne olduğunun bulunması gerekir.
Kıdem tazminatı hesaplama işçilik alacaklarını ilgilendiren konulardan biridir. İşçi ve işveren arasında bu konuya yönelik bir uyuşmazlık yaşanması durumunda İş Hukuku kapsamında kanun yoluna başvurulabilir. İş Mahkemeleri bu konuda görevlidir.
Kıdem tazminatı hesaplama yapılarak işçiye işçilik alacağı olan bu ödemenin yapılmadığı hallerde öncelikle arabuluculuk hizmetlerinden yararlanılması gerekir. Dava şartlarından biri olan arabuluculuk hizmeti dava açılmadan önce başvurulan hukuk yoludur. Bu sayede sorunun kısa sürede ve mahkeme süreci yaşanmadan çözümlenmesi amaçlanır.
Kıdem tazminatı hesaplama aracımız işçilik haklarından biri olan kıdem tazminatı alacak olanların kolaylıkla kullanabileceği özelliklere sahiptir. İstenilen bilgiler araca girilerek işçinin ne kadar alacağı olduğu kısa sürede tespit edilebilir.
Kıdem tazminatı hesaplaması yapılırken web sitemizde yer alan kıdem tazminatı hesaplaması aracından yardım alabilirsiniz. Kıdem tazminatı hesaplaması aracı üzerindeki alanlar doldurulduktan sonra hesaplama otomatik olarak yapılmaktadır. İşçinin iş yerinde çalışma süresine bağlı olarak hesaplanabilen kıdem tazminatı için 4857 sayılı İş Kanunu’nda öngörülen koşulların sağlanmış olması gerekir. Kıdem tazminatı almaya hak kazanmak çeşitli biçimlerde gerçekleşebilir.
İşçi bir iş yerinde çalışırken yıpranma payı ve geleceğinin teminatı bakımından güvence altına alınır. İşçinin hizmet sözleşmesinin bitmesi, işverenin haksız bir nedenle iş akdini sonlandırması durumlarında işçi kıdem tazminatı almaya hak kazanabilir. Bu tazminat türü, kıdemi bir yıl ve daha fazla olan işçiler için geçerli olurken İş Hukuku kapsamında düzenlenir. İş hukuku işçi ve işveren arasındaki çalışma barışının sağlanması için düzenlemeler yapar. Aynı zamanda tarafların haklarının korunabilmesi için de iş hukukuna gerek duyulur.
Kıdem Tazminatı Hesaplaması
Kıdem tazminatı hesaplaması için kullanabileceğiniz aracımız, matematiksel birtakım veriler yardımıyla hesaplama yapar. Bunun yanı sıra işçinin çalışma süresi, brüt maaşı ve diğer bazı bilgilere de gerek duyulur. Kıdem tazminatı olarak adlandırılan hak, işçinin çalışmasına bağlı olarak kendisine kazandırılmış bir haktır. Kanunda yer alan şekline uygun olarak asgari çalışma süresini tamamlamış olan işçinin iş sözleşmesi kanunda ön görülen sebeplerden biri ile son bulduğunda kıdem tazminatı almaya hak kazanır.
Kıdem tazminatı işverence ödenir. İşçiye ya da kanuni mirasçılarına ödenebilen kıdem tazminatı alabilmek için en az bir yıllık kıdem gerekmektedir. İş sözleşmesi bittiğinde kıdem tazminatının da hemen ödenmesi gerekir. Aksi takdirde mevduatlara uygulanan en yüksek faiz oranından faiz hesaplaması yapılması söz konusudur. İşçi kıdem tazminatı almaya hak kazandığında bu hakkı yerine getirilmezse kıdem tazminatı davası açabilir. Bu davayı açmaya hak kazanan işçinin koşulları sağlayıp sağlamadığına bakılır.
Kıdem Tazminatı Hesaplama 2024
Kıdem tazminatı hesaplama aracını kullanırken işe giriş ve çıkış tarihleri, aylık brüt maaş, yemek, yol gibi verilerin de bilinmesi gerekir. Hesaplama sırasında kullanılan bilgilere göre bir sonuç elde edilir. Hesaplama sırasında bilgilendirme amacı güdülürken bu veriler kesin bordro olarak gösterilmemektedir.
Bu tazminat türü işçinin bir iş yerinde sadakatle çalışması ve buna mukabil de çalışma süresi içinde yıpranması dikkate alınarak uygulanan bir ödemedir. Bu ödeme yapılarak işçinin geleceği güvence altına alınmak istenir.
İşçi haklarından biri olan bu tazminat türü İş Hukuku kapsamında düzenlenerek yürürlüğe konmuştur. Kıdemi 1 yıl ve daha fazla olan işçilerin alabileceği kıdem tazminatı işçinin haklı işverenin de haksız olarak iş akdini tek yönlü feshetmesi durumunda alınabilir.
1475 sayılı İş Kanunu 14. Madde uyarınca iş akdi sonlandığında bu tazminatın ödenmesi gerekir. Hesaplama aracımızı kullandığınızda TL olarak hesaplama sonuçlarına ulaşılır. Bu sonuçlar bilgilendirme amacı güderken alınacak tazminat hakkında gerçeğe çok yakın sonuçlar vermesi bakımından oldukça güvenilirdir.
İhbar Tazminatı Hesaplama 2024
Kıdem tazminatı hesaplama yapılırken bazı verilerin sisteme girilmesi ile sonuca ulaşılabilir. İhbar tazminatı istifa veya işten çıkarılma sebebi ile işçinin iş değişikliğine bağlı olarak tedbir almasını sağlar. İş sözleşmeleri feshedileceği zaman yasal bildirim sürelerine göre hareket edilmesi gerekir.
Sözleşmede yer alan bildirim sürelerine uyulmaması feshin usulsüz olmasına yol açacağından hukuki sonuç doğurur. Taraflardan biri usulsüz fesih yaptığında karşı tarafa ihbar tazminatı ödemekle yükümlü olur. İhbar tazminatı almaya hak kazanmak için koşulların varlığına bakılır.
Belirsiz süreli iş sözleşmesi varsa, sözleşme haklı bir gerekçeyle feshedilmemişse ve ihbar sürelerine uyulmamışsa ihbar tazminatı koşulları sağlanmış olur. Bu tazminat her iki tarafa da ödenebilen bir tazminat türüdür.
Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplama
Kıdem tazminatı hesaplama yapılacağı zaman hesaplama aracımız aracılığı ile net bir sonuç kısa sürede elde edilebilir. Aracın kullanımı oldukça kolay ve pratiktir. Gerekli veriler araca girildikten sonra hesaplama otomatik olarak yapılır.
İş Kanunu 4857 sayı ile yürürlükte olan bir kanundur. Bu kanunun 17. Maddesi uyarınca süreli fesih başlığında ihbar tazminatının açıklandığı görülmektedir. İşçi belirsiz süreli bir iş sözleşmesi kapsamında çalışıyorsa iş sözleşmesi feshedilmeden önce durumun karşı tarafa bildirilmesi kanun tarafından zorunlu tutulur.
Taraflardan biri bildirim şartlarına uymadığında bildirim süresini ilgilendiren oranda tazminat ödemekle yükümlü olur. İş sözleşmesinin belli bir süreye bağlı olarak yapılmadığı hallerde belirsiz süreli iş sözleşmesi kapsamında işçinin çalıştığı görülmektedir.
İşçi ve işverenin fesih öncesinde bildirim yapma zorunluluğu belirsiz süreli sözleşmeler söz konusu olduğunda kanun gereğidir. Taraflardan herhangi biri kanuna uymadığında ve fesih öncesinde bildirim gerçekleştirmezse ihbar tazminatı ödemek zorundadır. Sözleşme haklı bir nedenle feshedilmişse ihbar tazminatı alma koşulları sağlanmamış demektir.
İhbar tazminatının şartlarının oluşması için geçerli bir iş sözleşmesinin varlığına ihtiyaç duyulur. Belirsiz süreli olması gereken iş sözleşmesi sürekli olmalıdır. En fazla 30 gün süren işler için ihbar tazminatı uygulanamamaktadır.
Taraflardan sözleşmeyi sonlandıranın fesih beyanı yapması gerekirken fesih haklı bir nedenle yapılmamış olmalıdır. Haklı bir nedenle derhal fesih yapılmışsa ihbar tazminatı ödenmez. Sözleşme feshedilirken karşı tarafa bir süre tanınmamış olmalıdır. İhbar tazminatı süreleri hesaplanırken de işçinin ne kadar çalıştığına bakılır.
Kıdem Tazminatı
Kıdem tazminatı hesaplaması yapılacağı zaman tazminat alma şartlarının da doğru anlaşılması gerekir. Bu koşullar sağlanmadığında işçi kıdem tazminatı almaya hak kazanamayacağından kıdem tazminatı alma koşullarının bilinmesi uygun olur. Kıdem tazminatı alma şartlarını sağlayan işçinin kıdem tazminatı hesaplama şartlarını da yerine getirmiş olduğu kabul edileceğinden bu hesaplamalar yapılabilecektir.
Kıdem tazminatı; bir işyeri için çalışan ve emek veren işçinin iş akdi çeşitli nedenlerle sonlandırıldığında emeklerine karşılık yapılacak olan ödemedir. Kıdem tazminatı hesaplama şartları bakımından öncelikle işçinin bir yıl ve daha fazla süreli olarak çalışıp çalışmadığına bakılır. İş kanunu kapsamında yapılmış olan bir hizmet sözleşmesi gerekli olurken işçinin haklı bir nedenle işten ayrılmış olması durumunda da kıdem tazminatı alması söz konusudur.
İşveren haksız bir nedenle iş akdini sonlandırdığında veya işçi askerlik sebebi ile işten ayrılırsa da kıdem tazminatı alabilir. Kadın işçi evlendikten sonra bir yıl içinde işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilmektedir. Kıdem tazminatı alma hakkı işçinin haklı bir nedenle iş akdini sonlandırdığı durumlarda da geçerlidir.
Kıdem Tazminatı Nedir?
Kıdem tazminatı hesaplama aracımızdaki alanlar doldurulduktan sonra hesaplama kısa sürede yapılabilir. Bu araçtan elde edilecek sonuçlar alınabilecek kıdem tazminatı miktarını tespit etmeye yarar. İş Kanunu kapsamında işçi ve işveren açısından hak ve yükümlülükler belirlenir.
Çalışma barışının temin edilmesi için kanun koyucu İş Hukuku kapsamında çeşitli düzenlemeler yapmayı gerekli görür. Bunlardan biri de işçinin kıdem tazminatı almaya hak kazandığı durumlarda kendisine yapılacak olan tazminat ödemesidir.
İşçinin bir iş yerinde çalışırken yıpranır. İşçinin yıpranma payı ve geleceğinin teminat altına alınabilmesi için kanun aracılığı ile birtakım düzenlemeler yapılır. 4857 sayılı İş Kanunu işçi ve işverene yönelik olarak düzenlenmiştir. İşçi çalışmasının karşılığında kıdem tazminatı almaya hak kazanır. Bu tazminata hak kazanılabilmesi içinse en az 1 yıldır aynı işyerinde çalışma koşulu aranır.
İşveren tarafından ödenen kıdem tazminatı iş sözleşmesinin bitiminde hemen ödenir. İş kanunu kapsamında yapılmış olan bir iş sözleşmesine bağlı olarak ve 1 yıl ve daha fazla süre ile aynı işyerinde çalışan işçi yıpranma bedeli ve geleceğinin güvence altına alınabilmesi için kıdem tazminatı alabilir. İşçi haklı bir sebeple işten ayrıldığında da kıdem tazminatı alabilir.
Kıdem Tazminatı Nasıl Alınır?
Kıdem tazminatı hesaplama çeşitli biçimlerde yapılabilir. Hesaplama yapılırken bazı verilerin bilinmesi gerekir. Kıdem tazminatı hesaplama aracı sayesinde bu işlemin yapılması güvenilir sonuçlara ulaşmayı kolaylaştırmaktadır.
Kıdem tazminatı alacak olanlar koşulları sağlamak zorundadır. Kanunda öngörülen şartlar sağlanmadığı takdirde işçinin bu tazminatı alabilmesi mümkün değildir. Bu kapsamda tazminatı alabilmek için sağlanması gereken koşullar aşağıdaki gibidir:
- Aynı işverene bağlı olarak en az 1 yıldır çalışıyor olmak,
- Belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışmak,
- İşveren tarafından haklı bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmak.
Kıdem tazminatını almaya hak kazanan işçinin sözleşmesinin feshedildiği tarihten itibaren işveren tarafından tazminatının ödenmesi gerekir. İşçi görevini yerine getirmeme, kasıtlı olarak işe gelmeme, sürekli iş yerine geç gelme, görevlerini aksatma gibi nedenlerle işveren tarafından işten çıkarıldığında kıdem tazminatı alamaz.
Kıdem Tazminatı Şartları
Kıdem tazminatı hesaplama aracı istenilen sonucu kısa sürede verebilir. Bu araç güvenilir olması ve gerçeğe en yakın sonuçları vermesi bakımından sıklıkla tercih edilmektedir.
İşçinin kıdem tazminatını almaya hak kazanabilmesi için İş Kanunu kapsamında ve en az bir yıldır aynı iş yerinde çalışıyor olmalıdır. Söz konusu iş yerinde bir yıldan az süredir çalışanlar bu tazminatı alamaz. Bunun yanı sıra sözleşmenin feshi de işçinin haklı nedenleri ile olmalıdır.
İş Kanunu madde 24 işçinin bildirim süresine uymadan haklı nedenlerle sözleşme feshi yapabileceği halleri açıklamaktadır. İş sözleşmesine konu olan işin yürütümü sırasında ortaya çıkan ve işçinin yaşamını ve sağlığını tehlikeye sokan hallerin varlığı tespit edildiğinde iş akdi feshedilebilir. Bu fesih için sağlık kuruluşundan alınacak sağlık raporuna gerek vardır.
İşveren işçiye ait maaş, fazla mesai alacağı gibi ödemeleri süresi içinde yapmadığında işçi haklı nedenleri dayanak göstermek sureti ile sözleşme feshine gidebilir. İşçinin iş yerinde işverenin tehdidine maruz kalması, psikolojik şiddete uğraması durumunda iş akdi feshedilebilir ve kıdem tazminatı alınabilir.
Askerlik hizmeti için işçinin işten ayrılması durumunda kıdem tazminatı kendisine ödenir. İşçinin emeklilik hakkı geldiğinde de kıdem tazminatı almaya hak kazandığı görülmektedir. Kadın işçiler evlilik gerekçesi ile iş akdini feshettiğinde kıdem tazminatı alabilir. İşçinin iş kazası gibi bir sebeple ölmesi halinde mirasçılar kıdem tazminatını alabilir.
Kıdem tazminatı taraflar arasında uyuşmazlığa sebep olduğunda hukuk yoluna başvurulur. Bu durumda da İş Mahkemesi’ne müracaat edilir. Kıdem tazminatı davası açılacağı zaman zamanaşımı süresine uyulması gerekir.
Kıdem tazminatı davası zamanaşımı süresi 5 yıldır. İşverenin bulunduğu yer mahkemesi ya da işçinin iş yerinin olduğu yer mahkemesi bu davanın açılabileceği mahkemedir.
Kıdem Tazminatı Alma Şartları
Kıdem tazminatı hesaplaması yapılırken işçinin almış olduğu en son ücret dikkate alınmaktadır. İşçinin sabit olmayan bir ücretle çalışması durumunda son bir yıl içindeki ödenen ücret o sürede çalışılan günlere bölünerek ortalama bir ücret tespit edilmelidir. Kıdem tazminatı hesaplaması yapılırken izlenecek yol şu şekildedir:
- İşçiye ait brüt çıplak günlük ücret tespiti yapılarak 30 ile çarpılması gerekir.
- Sürekli ve düzenli sosyal yardımlar ve benzer ücret ekleri brüt çıplak ücrete ilave edilir.
- İkramiye ve benzeri ödemeler ücrete endeksli olarak veriliyorsa son ücret üzerinden günlüğü tespit edilir.
- Ücretin asli unsuru olarak kabul edilen primler varsa bunlar da günlük tutar hesabı yapılarak kıdeme esas ücret ilavesi yapılır. Bu hesaplama için son bir yıl içinde ödenen primler esas alınır.
- Giydirilmiş ücret hesaplamalarında değişkenlerin tümü brüt tutar üzerinden hesaplanır. Kıdem tazminatlarında yalnızca damga vergisi kesintisi yapılmaktadır. Bunun dışında bir kesinti yapılamaz.
Kıdem Tazminatı Tavanı
Kıdem tazminatı hesaplama aracıyla kolayca ve kısa sürede kıdem tazminatınızın ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Çalışma yaşamını ilgilendiren önemli konuların başında yer alan kıdem tazminatının tavanı 2023 yılı itibarı ile 23.489,83 TL olarak tespit edilmiştir.
Bu tutar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi 07.07.2023 tarihinde yayınlanmıştır. Bu uygulamaya göre 01.07.2023 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatı miktarının ne olduğu anlaşılabilir.
İşçinin 1 yıllık kıdemi varsa her 1 yıl için 30 günlük brüt ücreti nispetinde tazminat almaya hak kazanır. İşçinin brüt ücretinin hesaplanması sırasında da sürekli yapılan yardımlar, ödenen primler ilave edilir. Kıdem tazminatı hesaplanırken işçinin brüt ücreti baz alınır ve kıdem tazminatı tavanı üzerinde bir ücret belirlenemez.
Kıdem tazminatı tavanı her yılın ocak ve temmuz aylarında yeniden belirlenmektedir. Bu tazminat türü gelir vergisine tabi değildir. Bu tazminattan damga vergisi kesintisi, yapılabilirken başka bir kesinti yapılması söz konusu olmamaktadır.
Kıdem Tazminatı Zamanaşımı Süresi
Kıdem tazminatı hesaplama kıdem tazminatı almaya hak kazanan işçi için yapılması gereken bir işlemdir. Kıdem tazminatı hesaplanırken kanun dikkate alınır. Kanunda yer alan asgari çalışma süresini tamamlamış olan işçi çalışma süresine istinaden kıdem tazminatı alabilir. Bunu alabilmek için işçinin yine kanunda belirtilen bir nedenle iş akdi sonlandırılmış olmalıdır. İşçinin kıdemi ve ücreti baz alınarak ödenecek olan tazminat kıdem tazminatıdır.
İşçinin kıdem tazminatı almaya hak kazanması iş akdinin kanunda belirtilen bir sebeple sonlandırılmış olması durumunda söz konusudur. Kıdem tazminatına hak kazandıran hallerin oluşmadığı durumlarda ve en az bir yıldır o işyerinde çalışmayan işçi için kıdem tazminatı alma hakkı doğmaz. Kıdem tazminatı davası açılacağı zaman dava zamanaşımı süresinin bilinmesi gerekir.
Geçmişte 10 yıl olan kıdem tazminatı davası dava zamanaşımı süresi yapılan düzenlenmelerden sonra 5 yıl olarak değiştirilmiştir. Bu süreye arabuluculukta geçirilen süre de eklenmek zorundadır. Kıdem tazminatı zamanaşımı başlangıç süresi ise sözleşme fesih tarihi olmaktadır.
Kıdem Tazminatı Faiz
Kıdem tazminatı hesaplama işlemleri yapılacağı zaman zamanaşımı ve faiz gibi konularda da bilgi sahibi olunması yarar sağlar. İşçinin haklarının korunması için hukuki süreçler hakkında bilgi sahibi olması gerekirken bu sayede hak kayıplarının yaşanması da engellenebilir.
Kıdem tazminatı zamanında ödenmesi gereken bir alacaktır. İşçiye bu hakkı vaktinde ödenmezse bu durumda işçi kıdem tazminatı davası açabilir. Açılacak davada ise davanın sonunda hâkimin ödenmeyen süreye bağlı olarak sözleşme fesih tarihini baz almak sureti ile en yüksek faiz ödemesine hükmetmesi söz konusudur. Davanın ıslah edildiği durumlarda da faiz sözleşme fesih tarihinden itibaren yürütülmelidir.
Kıdem Tazminatı Hesaplamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kıdem tazminatı hesaplama işlemlerinde dikkat edilecekler bulunur. Öncelikle işçinin kıdemine dikkat edilmesi, gerekir. Bu süreler hesaplanırken de iş sözleşmesinin aralıklarla yenilenmiş olması ya da devam etmesi dikkate alınmaz. İşçi aynı işverenin farklı işlerinde çalışmışsa bu süreler göz önünde bulundurulur. İşçi aynı işverenin farklı işlerinde çalıştığında iş kolunda değişiklik olmasının bir önemi bulunmaz.
Kıdem tazminatı hesaplamalarında işçinin brüt ücretinin dikkate alınması gerekir. Bu hesaplamalar net ücret üzerinden yapılmamaktadır. Kıdem tazminatı hesaplama yapılırken önemsenen bir diğer konu da sigorta primi sendika aidatları, vergi gibi kesintiler yapılmadan önceki ücretlerin esas alınmasıdır. İşçinin öncelikle brüt çıplak yevmiyesi belirlenirken bunun 30’la çarpılması gerekir.
Hesaplamaya ilave edileceklerden biri de süreklilik arz eden sosyal yardımlar ve benzeri ücretlerdir. Düzenlilik arz etmiş olan ikramiyelerin ücrete endeksli olması durumunda ise son ücret üzerinden günlüğü bulunmalıdır. Kıdem tazminatı hesaplaması yapılırken bir tam yıl için 30 günlük giydirilmiş ücret esas alınır. Giydirilmiş ücret hesaplamalarında ise değişkenlerin tamamı brüt tutar baz alınarak hesaplanır. Kıdem tazminatından yalnızca damga vergisi kesintisi yapılabilmektedir.
Bunun dışında bir kesinti ise söz konusu olamamaktadır. Kıdem tazminatı hesaplama sayesinde işçi çalıştığı iş yerinde çalışma süresine bağlı olarak ne kadar tazminat almaya hak kazandığını kısa sürede öğrenebilir. Bunun için işçinin koşulları sağlamış olması yeterlidir.
Merhaba iyi günler ben 25/06/2021 yılında ise başladım ve 30/06/2024 tarihinde emekli dilekçemi vereceğim bu işyerinden bütün haklarımı alabilirmiyim
Merhaba, işçilik haklarınızın tamamını eksiksiz temin edip edemeyeceğinize ilişkin net yanıt verebilmemiz için işe başlama ve ayrılma tarihiniz gibi diğer işçilik bilgilerinizle birlikte değerlendirme yapmamız icap eder. Bu nedenle 0 (242) 242 1 242 numaralı hattımız üzerinden büromuzla iletişime geçebilir; konu hakkında danışmanlık hizmeti talep edebilirsiniz.